Foști, dar și actuali elevi, profesori, directori au participat la evenimentele prilejuite de Zilele Şcolii, având ocazia de a rememora, ȋn același timp, momentele petrecute ȋn urmă cu mai mulţi sau mai puţini ani la catedră sau ȋn bănci . Cu această ocazie, pe data de 2 noiembrie 2017, ȋn curtea școlii, a avut loc o festivitate urmată de slujba de comemorare oficiată la monumentul statuar, inaugurarea vitrinelor „Erou Aviator Mircea T. Bădulescu”, dezvelirea plăcii aniversare Directori/Directori adjuncţi, lansarea cărţii „Pictură pentru eternitate. Omagiu Şcolii Gimnaziale «Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu» de prof. Gina Agapie, expoziţia de desene realizate de elevi ai școlii și diseminarea Proiectului European „Mănâncă responsabil”.

      Seara, sala de de festivităţi a Consiliului Judeţean a devenit neȋncăpătoare pentru cei care și-au dat ȋntâlnire de suflet ȋn a doua parte a manifestărilor dedicate momentului aniversar. Gătită cu momente de cântec și dans, elogii simple, dar profunde, atmosfera de sărbătoare i-a cuprins pe toţi cei prezenţi care au trăit emoţia transmisă de artiși.

      Momente ȋnalţătoare au avut loc și la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” Boboc care a găzduit evenimentele din ziua de 3 noiembrie 2017 desfășurate ȋn cinstea celui care, deși s-a născut fără aripi, s-a născut să zboare. După discursuri mișcătoare, mesajul Ministrului Apărării Naţionale și minirecitalul corului Şcolii Bădulescu, a fost lansată cartea „Destinul unui zburător” dedicată aviatorului erou. Cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze simulatoarele de zbor ale școlii, la final, manfestările prilejuite de triplul moment aniversar culminând cu un spectaculos miting aviatic.

      Am asistat, așadar, și ȋn acest an, la o nouă lecție despre curaj, demnitate, sacrificiu, care a reînviat spiritul unor vremuri trecute, peste care nu trebuie să se aștearnă uitarea. Zborul căpitanului aviator și al celorlalți temerari nu se va opri niciodată, el va continua în ”veșnicia clipei fără timp”(Petru Creția).
An de an, la începutul lunii noiembrie, suntem mereu pregătiți pentru o lecție de zbor și orice aniversare a sa este pentru noi o lecție de viață. Avem nevoie de modele, iar el este unul demn de urmat. Valorile care-l definesc ca om (patriotism, curaj, respect, credință) sunt coordonatele zborului nostru spre culmile înalte ale cunoașterii din care nu ne vom opri niciodată, ducându-i renumele mai departe cu cinste.
Credem în destinul nostru de zburători, căci ”cine crede în zbor este stăpân peste zare” (Lucian Blaga). Zborul strivește instinctul de conservare, deschide noi orizonturi. Având ca sprijin familia și ceilalţi factori implicaţi ȋn procesul instructiv-educativ, alături de dascălii devotaţi, construim și menţinem performanţa pentru a se ști că EXISTĂM și că PUTEM MAI MULT!

Prof. ȋnv. primar,
Aurelia Găvăneanu