Copil de excepție al școlii noastre. Rareș și pasiunea lui pentru științe

 

            Nu de puține ori am avut ocazia să trec pe lângă el sau să-l întâlnesc pe coridoarele școlii, chiar dacă pentru câteva clipe, pe elevul (acum în clasa a VIII-a) cu fruntea înaltă și senină, cu fața mereu inundată de un zâmbet blând, adesea melancolic. E Rareș Gheorghe, un copil predestinat excelenței, pe al cărui chip se pot vedea determinarea și dorința de a atinge cele mai înalte culmi ale succesului.

            După ce, anul acesta, a ajuns de patru ori la faza națională a olimpiadelor, la ultima dintre ele, "Științe pentru Juniori", a reușit să se califice în lotul lărgit în vederea selecției pentru faza internațională a acestei competiții. Pasiunea sa pentru științe îmbinată cu munca, seriozitatea, concentrarea, stabilirea clară a obiectivelor alături de susținerea doamnelor profesoare care l-au pregătit (Elena Sîmpetru - fizică și chimie, Monica Gheorghe - mamă și profesor de biologie) au reprezentat o "rețetă" de succes, Rareș reușind să se claseze pe locul al doilea la capătul a trei zile de "foc" (probe practice și teoretice), reprezentând astfel România, alături de alți cinci conaționali, la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori care va avea loc la Bangkok, în Thailanda, în perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2023. Un ingredient special al acestei "rețete" au fost emoțiile pe care el a reușit să le "îmblânzească" și să le transforme, așa cum a afirmat și cu alte ocazii, într-un "puternic aliat pe care l-am luat cu mine în luptă. M-au călit și mi-au eliberat mintea."

            Cu emoție, cu gândul și speranța că tricolorul va fi ridicat pe cele mai înalte podiumuri ale lumii, îți urez ție, Rareș, dar și colegilor tăi de echipă, mult succes și să nu încetați niciodată zbaterea voastră pentru a vă atinge potențialul maxim de dezvoltare!

            Felicitări, copil frumos, excepțional, cu minte de aur!

            Chapeau bas!rares.jpg

                                                                                                              

Prof. înv. primar Găvăneanu Aurelia